26. listopadu 2013

MATISpa koncept - umí vůně léčit?


MATIS Paris patří tradičně mezi exkluzivní značky péče o pleť i celé tělo, kterou můžete zakoupit pouze ve FAnnu. Pro ty, kteří nemají pražádné tušení, co to vlastně ten Matis je, tu máme krátké shrnutí:

  • historie značky sahá až do roku 1936, kdy byla založena první specializovaná laboratoř na výrobu kosmetiky
  • v roce 1981 založili manželé Camboulive oficiálně značku MATIS Paris, která byla určena pouze pro salonní použití
  • v současné době je značka k dostání ve více než 70 zemích světa a pyšní se uceleným konceptem péče pro všechny typy pleti, produkty jsou řazeny do 12 linií podle aktuální potřeby pleti a nechybí ani profesionální řada pro ošetření pouze odborně proškoleným personálem

Na podzim tohoto roku však přišla společnost se zcela novým konceptem. Luxusní pleťovou i tělovou péči všichni známe. Aromaterapii také. I vonné a esenciální oleje pro nás nejsou sprostá slova. Když se ale všechny tyto pojmy spojí, vznikne něco, co ani toho nejzarputilejšího odpůrce kosmetiky nemůže nechat chladným! MATISpa koncept plný esenciálních olejů, vůní a barev podněcujících všechny smysly!






















Produkty domácí péče jsou rozděleny do 4 linií podle barev a jejich funkce je spojená právě s vnímáním této barvy lidským tělem. Každá řada obsahuje polysenzorický olej a balzám a záleží pouze na zákazníkovi, zda je mu na dotek příjemnější balzám či olej.




Fialová barva představuje propojení červené a modré, tedy ženského a mužského elementu. Je barvou rovnováhy, klidu a relaxace.
Složení produktů staví na třech velmi účinných látkách - extrakt z kakaových bobů, konopný olej a olej z granátového jablka. Extrakt z kakaových bobů má blahodárné účinky na svalovou tkáň, tedy uvolňuje ztuhlé svaly. Oleje zklidní a zjemní pokožku.





Jantarově žlutá barva je barvou optimismu, ale také slunce. Jistě všichni víme, jak je naše pleť odpočatá a pročištěná po delším pobytu na slunci, ideálně pak třeba u moře. Právě proto tato barva.
Aktivní olej této řady je marulový olej, který se získává z plodů afrického marulového stromu. Marulový strom je v Africe místními lidmi velmi uctívaný zejména proto, že obsahuje velké množství vitaminu C (až 8x větší obsah než u běžně známých citrusů). Flavonoidy jsou hlavní aktivní látkou, kterou možná znáte spíše pod názvem vitamin P. Tyto látky mají blahodárné antioxidační účinky.




Zelená barva symbolizuje klid, osvěžení a čistotu. Právě tyto pocity mohou evokovat očistu těla spojenou se zeštíhlením.
Hlavní účinnou látkou je zde extrakt z růžového pepře. Růžový pepř je plodem stromu pirulu, který je známý nejen jako koření, ale také ve staré medicíně. Na pokožce má tato jemně dráždivá látka silný mikrocirkulační účinek účinek a pomáhá vstřebání dalších aktivních látek, kterými jsou makadamový a santalový olej. Makadamový olej výrazně pomáhá v boji proti striím a santalový olej bojuje proti vstřebávání škodlivých lipoenzymů.




Černá barva v nás evokuje vzdor, smutek, ale také eleganci i zralost. V přeneseném významu ji lze vnímat jako vzepětí se proti času.
Aktivní látkou této řady je látka spilanghtes acmella, která výrazně podporuje interakci mezi buňkami a kolagenovými vlákny. Brusinkový olej je známý svými antioxidačními účinky, bohatý na vitamin E a minerální látky. A olej inca inchi je přímo zázrak pocházející z Amazonie. Plody amazonského keře obsahují až 89% nenasycených mastných kyselin, které jsou známy svým blahodárným účinkem pro obnovu pleťových buněk.


A na závěr jako nadstavba nad tyto 4 linie 2 úplně nejúžasnější produkty, které se vymykají všemu, co jste doposud poznali!




Hýčkejte svoji pleť i smysly na maximum! A nechť vám k tomu dopomáhají "sprška" a "olej", jak jsou pracovně nazývány. :)

První z výše uvedených je v podstatě tělová křišťálově průzračná voda, která v sobě ukrývá zakapslovanou vodu z ledovce. Má maximálně osvěžující účinky a pomáhá vstřebání všech výživných látek, které jsou obsaženy v oleji. Příjemně voní, ucítit v ní můžete bergamot, citron a pomeranč, pačuli a růži a růžový pepř. Po aplikaci křišťálové spršky následuje suchý olej. Víme, že suché oleje jsou v poslední době velmi populární a nejedna kosmetická značka je letos uvedla na trh, ovšem kdo na vlastní kůži nepoznal, necítil a neroztíral tento suchý olej, jako by nebyl. Dry oil je možné použít na tělo, pleť i vlasy a používá se po koupeli nebo kdykoli cítíte potřebu jej nanést (a tu budete cítit velmi často :) ). Dá se aplikovat před umytím vlasů jako intenzivní kúra pro zjemnění, nebo zkuste přidat pár kapek do vašeho oblíbeného makeupu. Uvidíte, že s vaší pletí udělá hotové divy. A teď to hlavní - je složen z 8 aktivních polysenzorických olejů z brusinek, makadamových ořechů, santalu, konopí, meruněk, maruly, granátového jablka a inca inchi. Vaši pleť budou doslova hýčkat a vaše smysly podlehnou kouzlu aromaterapie. Nepopsatelná vůně vyvolá v každém trochu jiné, ale velmi intenzivní pocity.

Podle klinických výzkumů se 100% zákaznic cítí po aplikaci Zabal Rain Care a Dry Oil hydratovaně, pokožka je pružnější a zpevněná. Více než 80% zákaznic uvedlo, že mají pocit, jako když pokožka konečně dýchá, je uvolněná a bez celkového napětí.

Přijďte si alespoň vyzkoušet některý z polysenzorických olejů na kteroukoli prodejnu, a pokud chcete ještě víc, přijďte navštívit některé ze salonních ošetření. Ta využívají výživných zábalů, přírodních peelingů, ale také jedinečné atmosféry, světla i vůní! Chystáte se do lázní? Už nemusíte. :)

Žádné komentáře: