5. srpna 2014

3 řasenky, o kterých by se mělo vědět!


Dnes mám pro vás 3 řasenky, které mě za poslední měsíc opravdu zaujaly a obávám se, že se o nich zase tolik nemluví… Nejsou tolik „profláknuté“ jako jejich slavnější kolegyně téže značek, ale za pozornost určitě stojí!


ESTÉE LAUDER| Sumptuous Infinite, FAnn parfumerie 790 Kč
Tato řasenka je pro mě absolutním zázrakem a řasenkou č. 1. Má silikonový kartáček posetý velmi malými a krátkými štětinkami, přičemž jedna řada je o poznání delší. Vzniká tak jakýsi „hřebínek“, se kterým řasy opravdu krásně pročešete do celých délek, a naopak s těmi jemnými jim dodáte pořádný objem.

Podle oficiálních slov značky má Sumptuous Infinite: „…inovativní stahovací a dokonale tvarovaná vlákna, která obalí každou řasu od kořínků až po konečky a zabrání jejich slepení. Vydrží perfektně nalíčená 10 hodin a je odolná proti potu a vlhkosti.“ O stahovacích vláknech vás asi přesvědčovat nebudu, ale pravdou je, že řasy pročeše vážně výborně a pokud jste majitelkou hustších řas, po dvou nánosech docílíte podobného efektu jako s umělými řasami. I balení je opravdu luxusní, nikde se neotírá ani neroztéká. Jediným mínusem je snad vyšší cena, která ale kvalitě, alespoň podle mého názoru, plně odpovídá... Snad se v budoucnu dočkáme i voděodolné varianty, zatím můžete volit mezi černou a hnědou.


LANCÔME| Cils Tint, FAnn parfumerie 750 Kč
Tato řasenka je tak trochu unikát na trhu. Byla totiž speciálně navržena, aby na řasách vydržela beze změny celé 3 dny. Odborně se to nazývá semi-permanentní řasenka a v praxi to znamená, že si v pondělí ráno nanesete řasenku a odlíčíte ji až ve středu večer. Lancôme vycházel při vývoji z průzkumu, podle kterého používají ženy ve věku 18 – 54 řasenku průměrně 5 krát do týdne a o víkendech nebo na dovolené se jí vzdávají, protože se bojí, že si řasy poničí nebo si od ní zkrátka chtějí jen odpočinout.

Velkým plusem řasenky je určitě její trvanlivost, proto je vhodná například pokud pravidelně cvičíte nebo zkrátka vyrážíte na dlouhou cestu a potřebujete zůstat po celé dny lehce upravená. Dále řasy bohatě vyživuje, díky speciální textuře neobsahující vosky, ale přírodní oleje a panthenol, budete mít po víkendu stráveném s Cils Tint řasy jako po lázních. Bohužel je nutno říct, že nějakých výrazných výsledků s řasenkou nedocílíte. Kartáček je kvalitní a řasy opravdu jemně pročeše, neslepuje a oddělí. Nicméně pravděpodobně vlivem upravené textury řasy zvýrazní jen lehce, proto žádné velké drama nečekejte. Řasenku bych spíše doporučila velmi aktivním ženám nebo těm, které mají citlivé oči. Ani po třech dnech totiž nepálí a neštípe a pokud vás každodenní odličování dráždí, mohla by být pro vás Cils Tint dobrou alternativou.


BOURJOIS| Mascara 1 second waterproof, FAnn parfumerie 379  Kč
Na trhu je i v klasickém provedení, já si ale vybrala právě verzi voděodolnou, protože pokud chcete na léto opravdu dobrou řasenku, která odolá všem živlům, 1 second vás nezklame! A jako bonus je za příznivou cenu... :)

Kartáček je opět tak trochu speciálem na trhu. Mezi silikonovými štětinkami (část je rovná a část je mírně nakloněná) najdete miniaturní kuličky (na poprvé a zdálky to tak nemusí vypadat a můžete si snadno myslet, že je tam hodně řasenky!), které mají opět napomoct dokonalému oddělení a pročesání řas ze všech stran a úhlů. Celý kartáček je na mě trochu „větší“, ale řasy s ním strašně lehce pročešete a osobně mi přišlo, že i nadzvednete. Podle oficiálních slov vydrží až 16 hodin a s tím můžu jen souhlasit! Odlíčení chce sice svoji chvilku, ale pokud zvládnete držet tampónek o 30 sekund na oku déle, aby se textura stihla rozpustit, nebudete mít problém. Za mě výborný poměr cena/ výkon a prázdninové must-have!


Znáte nebo dokonce máte některou z těchto řasenek? Pokud ano, napište mi svoje připomínky nebo zkušenosti. :)



1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Bourjois 1seconde mohu vřele doporučit, řasy dokonale prodlouží a vůůbec neslepuje! :)