19. června 2014

Olfactive Studio - na začátku byla fotka...

Olfactive Studio je koncept, kde se potkává současná umělecká fotografie s parfémy. Jedinečný projekt, kdy se přední světoví parfuméři nechají inspirovat svými díly. A taky místem, kde se potkává oko s nosem. :)


Na začátku všeho byl nápad, nápad vytvořit neotřelý čichový zážitek. Vůni, kterou ještě nikdo "necítil". Olfactive Studio bylo založeno v roce 2011 francouzkou Céline Verleure v Paříži. Její sen o oslavě umělecké intuice, kreativity a především kvality, se stal skutečností. Za bezmála 4 roky rozšířilo Olfactive Studio svoje portfolio na 6 originálních vůní, přičemž mezi tvůrci vůní najdeme taková jména jako Olivier Cresp, Sidonie Lancesseur nebo Nathalie Lorson.


Každé balení obsahuje unisexový EdP, s maximem čistých ingrediencí, a proto se značka pyšní označením "niche". Ve FAnn parfumerii byla uvedena teprve v květnu a je součástí konceptu Haute Parfumerie, který přináší ty nejkvalitnější parfémy z celého světa. Vůně jsou charakteristické pro vysokou kvalitu užitých ingrediencí. Značka Olfactive Studio získala kromě vynikajících recenzí a uznání v mnoha zemích také prestižní ocenění Fifi Awards 2013 za nejlepší niche koncept (něco jako filmového Oscara mezi vůněmi). Podle slov zakladatelky Céline Verleure jsou: "...vůně jako andělé. Bezpohlavní, zato mají duši."




Máte zkušenost s niche vůněmi nebo je to pro vás něco úplně nového? Brzy Vám jednotlivé vůně blíže představíme, pokud ale nechcete čekat a raději byste je poznali na vlastní kůži, máte možnost nechat si představit celý koncept v Praze v Atriu Flora, V Brně v Olympii anebo v Ostravě v Nové Karolíně. A pokud se bojíte, že jde o něco extrémně drahého, vězte, že kvalita nemusí vždy nutně znamenat to nejdražší. Všechny vůně jsou v provedení EdP 50 ml a cena jedné vůně je 2 490 Kč. Požitek z jednotlivých kompozic je však k nezaplacení. :)


1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Tak to je úplně super. Na základě tohohle článku jsem se byla podívat na Floře a jakože tak nádherné vůně jsem už dlouho necítila...už mám lumiere blanche...díky fanne :)