3. března 2014

Hugo Music - Netradiční projekt pojí vůni s uměním

Značka Hugo Boss, kterou není třeba dlouze představovat, přišla začátkem tohoto roku s neotřelým nápadem, jak přitáhnout doslova nové publikum ke svým vůním. A o co tedy vlastně jde? Hlavní roli zde hrají 3 mladí, velmi kreativní hudebníci a jeden světově známý parfém, kterým není nikdo jiný, než Hugo Man. :) Tento slavný kousek z dílny Hugo Boss byl na trh poprvé uveden v roce 1995 a brzy tedy oslaví své 20. narozeniny. Jako dárek mu společnost připravila neotřelou narozeninovou smršť v podobě nového obalu, stylového doplňku a tří originálních skladeb.



Zjednodušeně jde celý projekt pojmout jako speciální limitovanou edici, kdy původní vůně Hugo Man získává pouze nový obal a přívlastek "Music". Složení samotné vůně zůstane nezměněno, a pro ty, kteří právě tápou v paměti, jak že vlastně Hugo Men voní, připomínáme, že jde o mix ovocných (převažuje zelené jablko) a dřevitých tónů (jehličí, santalové a cedrové dřevo).

Dárky budou k nákupu hned dva - stylová červená sluchátka Hugo Man Music získáte s každým zakoupeným kusem limitované vůně. Dalším bonusem bude speciální kód, díky kterému získáte po přihlášení na webu www.hugo.com přístup ke třem unikátním skladbám. Ty si můžete stáhnout do svého PC a užít si tak poslech tří cover verzí slavných hitů v podání mladých kreativních hudebníků.


"Hudba vzhůru nohama" nejlépe vystihuje celý záměr. Společnost přizvala ke spolupráci na projektu trojici vycházejících hvězd na poli elektronické hudební scény. Ti dostali za úkol zvolit a následně upravit dobře známý popový song do zcela jiné, převrácené podoby. Kate BoyKasper Bjørke i Nina Kraviz se chopili svých úkolů a vytvořili unikátní skladby. Které konkrétní a jak se jim pracovalo?

Kate Boy
Kate Boy je elektronická hudební skupina ze Stockholmu. Tvoří ji Kate Akhurst, Markus Dextegen a Hampus Nordgren Hemlin; společně píšou, nahrávají a produkují své písně. V lednu 2013 vydali Kate Boy svůj debutový singl ‘Northern Lights’.



“Myslím si, že vlastní identitu si vytvoříte tak, že jste hlavně upřímní sami k sobě, ke svojí práci a k tomu co tvoříte;  pokud jste to vy, potom tady není nic silnějšího než toto.” Kate Boy
Kate Boy si vybrali skladbu ‘A Girl Like You’ od skotského zpěváka a skladatele Edwyna Collinse. Kapela vždycky chtěla předělat nějakou známou písničku podle sebe. ‘A Girl Like You’ je hodně odlišná od jejich hudebního stylu a jako svou hlavní inspiraci uvádějí text “I’ve never met a girl like you before”, protože v ní cítí určité paralely se svou volbou hermafroditního jména kapely Kate Boy.



Kasper Bjørke
Kasper Bjørke je producent a DJ z Kodaně. Proslavil se jako jeden z nejvšestrannějších dánských zástupců elektronické hudební scény.  Coby DJ vystupoval nesčetněkrát v legendárních klubech a na festivalech po celém světě. V současnosti vydává své čtvrté sólové album.




 “Když dělám hudbu, tak se neustále snažím rozvíjet a zdokonalovat její vlastní sound, protože nechci, aby si ti, kdo mě poslouchají, říkali, to zní jako … a přirovnávali mě k někomu jinému. Ale je fajn nechat se inspirovat nebo naopak sám být inspirací pro druhé.” Kasper Bjørke

Pro svou předělávku „vzhůru nohama” si vybral ‘Bette Davis Eyes’ od americké zpěvačky Kim Carnes.  Vždycky jej totiž inspirovala muzika 80. let, a proto si zvolil skladbu, která je univerzální a hodně hudebních fanoušků k ní má určitý vztah. Kasper uvádí vlastní re-edit originálu v klubech už několik let, a tak se logicky rozhodl uvést ji i oficiálně, se svým podpisem, aby tak vzdal hold originálu.





Nina Kraviz
Nina Kraviz je ruská DJ a producentka původem ze Sibiře.  Hudbu začala produkovat v roce 2008 a následující roky si vybudovala pověst skvělé DJ působící především v módních moskevských barech a klubech. Odtud byl jen krůček k dvouletému angažmá „páteční noci v Propagandě“, jednom z nejpopulárnějších klubů ruské metropole. Poté vydala své samostatné album Nina Kraviz spojené se světovým turné, jímž odstartovala novou životní etapu.

zdroj: www.tribalmixes.com
zdroj: www.misturinha.com
“To, co vytváří skutečnou originalitu, je, když někdo nad originalitou moc nepřemýšlí – nedá se totiž dělat nijak promyšleně a uměle. Měli byste dělat jen to, čemu opravdu věříte.” Nina Kraviz
Nina Kraviz si vybrala slavnou skladbu 80. let ‘Africa’ od amerických ToTo, aby ji obrátila „vzhůru nohama“. Jde o jednu z jejích nejoblíbenějších písniček a sama přiznává, že z její strany jde o trochu nostalgický výběr, protože ji ráda poslouchala, když ze začátku objížděla kluby kolem Moskvy. Vždy snila o tom, že znovuobjeví nějaký kdysi oblíbený, ale dnes už téměř zapomenutý song, který předělá podle sebe, a tak si to teď opravdu vyzkoušela.


Zda se skladby opravdu povedly, si mohou ověřit pouze ti, jež v následujících dnech zakoupí kousek z limitované edice. Hugo Boss však ve spolupráci s FAnn parfumerií připravil pro své fanoušky hned dvě další zajímavé akce. Obě budou komunikovány prostřednictvím facebookového profilu FAnn parfumerie (https://www.facebook.com/fann.cz?fref=ts) a konkrétně se můžete těšit na bleskovou soutěž o 3 sportovní tašky z kolekce Hugo Man Music a velkou soutěž o lístky na jeden z festivalů Colours of Ostrava, Rock for People nebo Trutnoff. Prozatím můžeme prozradit, že hlavní roli budou hrát rýmy a slova jako Hugo, muž či hudba. :) Stačí sledovat náš profil a svézt se v březnu na vlně Hugo Music!

1 komentář:

Vyzvánění řekl(a)...

Moc krasny clanek. Dekuji. \m/