29. ledna 2014

Piz Buin - legenda mezi "opalováky"

Piz Buin - alpská třítisícovka, která se nachází na hranici mezi Rakouskem a Švýcarskem. Ale také značka pleťové kosmetiky, která má se zmíněnou horou co do činění. Vše začalo roku 1938, kdy se mladý student chemie Franz Greiter pokusil vystoupat na Piz Buin a ošklivě jej popálilo slunce. Tato nepříjemná zkušenost ho vedla k nejrůznějším experimentům a postupně tak vznikla malá laboratoř v domově jeho rodičů.



Tento okamžik lze právem považovat za počátek značky Piz Buin, která je absolutním průkopníkem v boji proti vedlejším účinkům slunečních paprsků. V roce 1946 přišel dr. Franz na trh s prvním produktem chránícím proti slunci.


Hlavním posláním značky bylo neustále přicházet s novými technologiemi. Výzkum v oblasti slunečního záření dal v 60. letech za vznik prvnímu krému s ochranným SPF faktorem, který je v současné době považován za absolutní standard a běžnou součást kvalitního a funkčního krému. O pár let později přibyly k SPF faktorům také ochranné filtry proti škodlivému UVA a UVB záření. A další a další technické standardy, jako mikro-pigmenty, ochrana proti volným radikálům a podobně.



V současné době nabízí značka celkem osm ucelených kosmetických linií, které jsou vhodné jak na "běžné" opalování, tak i do těch nejextrémnějších podmínek. Všechny přípravky jsou testovány v extrémním prostředí pouští či hor a jejich kvalita je doceňována milovníky všech outdoorových aktivit a zimních sportů.


Značka si za svých více než 70 let existence vybudovala doslova kultovní postavení. Dokonalé opálení s minimem zátěže pro pokožku jsou neustále se vracejícím trendem. A zdravě zářící pleť snad nikdy nevyjde z módy! Pokud se chystáte na hory, nebo třeba do teplých krajin, přibalte s sebou krém od Piz Buin, vaše pleť vám poděkuje! :)


A pokud vás značka a problematika "zdravého opalování" zaujala, navštivte stránky Piz Buin, kde získáte jednoduchou formou spoustu zajímavých informací. Zde: http://www.pizbuin.com/en/know-the-sun/

Žádné komentáře: